onsdag den 11. december 2013

Thanksgiving

Hej allesammen!
Nu er jeg endelig tilbage med et blogindlæg. Jeg har virkelig fået travlt her for tiden - track forberedelser er startet, jeg har virkelig mange lektier, jeg bruger meget tid på at skrive en julehistorie til mine små søskende derhjemme og jeg prøver også at følge med i julekalenderen, haha!
   December har altid været travl og fyldt med hygge og spas - men denne gang er det ikke den eneste store højtid i vinteren! Som I nok ved fejrer vi herovre i USA Thanksgiving, som er den tid på året hvor man udtrykker taknemmelig for alle dem og det man har.
   Min Thanksgiving blev lidt forsinket - mere om det senere - men uanset hvad var det en skæg firdagesweekend jeg sent vil glemme.

Onsdag snakkede alle henne i skolen om mad, spænding og familie der kom fra nær og fjern. I fransk snakkede vi om det hele på fransk, og i engelsk blev jeg kaldt ned i kantinen med alle de andre udvekslingsstudenter for at smage pumpkin pie - græskartærte - for første gang :)
  Desværre var hele min værtsfamilie syge med maveinfluenza hele ugen, og lå derhjemme meget slatne allesammen. Vi skulle have været på skiferie hele Thanksgiving, men det blev aflyst på grund af sygdommen. Da Dad hentede Laura og jeg efter skole havde han det lidt bedre, men de andre var stadig syge.
   Onsdag aften brugte vi derfor på at se Safe Haven - en enormt sød film, som dog havde nogle skræmmende tidspunkter. Laura og Monet valgte at snige sig om bag sofaen og skræmme the living heck out of me. Havde lidt svært ved at falde i søvn, haha :P

Torsdag, thanksgiving day, lavede jeg en lækker morgenmad til mig selv for ligesom at gøre op for at vi ikke ville få nogen thanksgiving mad den dag. Om eftermiddagen valgte vi piger så at tage ind og se Catching Fire, fordi vi stadig ikke havde fået den set og vi var ved at dø efter at mødes med Katniss, Peeta, Finnick og alle de andre.
   Filmen var fuldstændig fantastisk - fuld af spænding, overdådighed, humor, kærlighed, gribende øjeblikke og grusomhed. Jeg elskede, ligesom i den første film, hvert sekund, og kan ikke vente til at købe den på DVD.
Er der forresten andre som er irriterede over at den tredje film bliver splittet op i to?
   Efter filmen kom Dad og hentede os. Han var efterhånden helt rask igen, så vi tog på en restaurant på det kasino hvor biografen er, og spiste Thanksgiving mad. Det var faktisk rigtig godt, og hyggeligt at gå rundt om bordet og opremse hvad vi var taknemmelige for osv. 


Turkey dinner på restaurant :)

Da vi kom hjem pakkede vi os ind i varmt tøj - for allerede om aftenen starter de kæmpestore udsalg kendt som 'Black Friday'. Det er det største udsalg på året, hvor mange folk bruger alle deres sparepenge på fjernsyn til 100 kroner, billige computere, tøj, sko, tasker, makeup, you name it. Det meste er på udsalg.
   Vi tog ned i OfficeDepot for at finde en iPad til Laura. Desværre var alt udsolgt fordi østkysten jo er tre timer foran os, så hele lageret var gået til køberne derovre.
Vi gik derfor tilbage i seng, stod op klokken 5 og tog på early morning shopping i Fashion Show mall!

Faktisk var udsalgene ikke overdrevet vilde. Abercrombie og Hollister havde begge skiltet med 50% rabat, men de havde åbenbart en speciel aftale med centeret, så de kun gav 30%. Så snyd!
Victoria's Secret synes jeg stadig er for dyrt selv når de har lidt rabat på. I Forever21 fandt jeg en rigtig lækker sweater til kun 12 dollars (ca. 70 kr.), nogle strømpebukser og et fint halstørklæde. I LUSH købte jeg jule lipscrub'en, som desværre flækkede på vej hjem i bilen. :((((((
   Min Black Friday shopping var derfor ikke så overdrevet som det kunne have været, men hey - det er okay! Jeg manglede ikke rigtig noget, og tilbuddene var ikke så gode at jeg gad bruge penge bare fordi det var Black Friday. Desuden er det snart jul :)
Hele fredagen gik virkelig langsomt fordi vi havde været oppe så længe. Jeg pyntede lidt op til jul, lavede lektier osv., men meget produktivitet var der ikke.

Lørdag pyntede vi op til jul udenfor! Her i USA hedder det lyskæder, lysfigurer, lys-alting! Vi har farvede lys rundt om huset, og så nogle lyskædenet på buske og træer foran. Det var rigtig hyggeligt.
   Jeg var virkelig i julestemning hele dagen, og kunne slet ikke vente til den første december. Jeg satte min chokoladekalender frem, hang min nissekæde op på værelset, spillede julemusik og fik et TV2-play abonnement ordnet så jeg kan se Tvillingerne og Julemanden :P

Søndag var jeg helt kulret da jeg vågnede op. Jeg er i julestemning i månedsvis hvert år, og selvom det helt klart var den mærkeligste første december i mit liv, var det ikke en undtagelse. Jeg åbnede første låge i min chokokalender, så julekalender og pyntede lidt mere op til jul.
   I dag var alle endelig friske og raske, og Mom gik i gang med Thanksgiving middagen. Kalkunen blev stegt i en særlig kalkungryde/ovn, og det duftede rent faktisk af and. Den skulle stege i 4 timer, hvilket er enormt længe at vente når man er spændt. Lidt ligesom juleaften!
   Maden spiste vi omkring klokken 15, hvilket er kutyme til Thanksgiving. Man spiser, og tager derefter en lur fordi alle er så mætte. Der var en masse forskelligt - kalkun, stuffing (brødkrummer, sovs, krydderier, grøntsager mm. i en form for fars), kartoffelmos, yams, sovs og boller. Det hele smagte virkelig godt, selvom det var nye smagsindtryk for det meste.

Dækket op til festmiddag :)

Sweet potatoes / yams

Stuffing :)

Brød!

Mr. Turkey som jeg tror blev døbt Michael dette år...

Kartoffelmos

   Jeg var så mæt som jeg aldrig før har været i mit liv - jeg havde bare lyst til at sove. Thanksgiving var helt klart en hyggelig, sjov oplevelse, som nærmest varmede op til juletiden. Jeg er meget taknemmelig for at få lov at opleve det ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar