torsdag den 2. januar 2014

Jul i USA

Godt nytår allesammen!
Jeg håber I havde en fantastisk aften med fint tøj, nytårsfest, kransekage, 'pagne, Dronningens nytårstale og dans natten lang. Jeg havde en skøn nytårsaften, men mere om det senere. I dag skal det, lidt forsinket, nemlig handle om jul.
   Det var mærkeligt, som mange af jer allerede har gættet. Men det var også en fantastisk oplevelse. For første gang var det anderledes, for første gang holdt jeg jul med to familier, for første gang spiste vi ikke and, for første gang dansede vi ikke om træet, for første gang skulle jeg ikke over og synge i kirken, for første gang var der ikke brunkager til dessert, for første gang kunne jeg ikke kaste et blik på mine gaver inden jeg gik i seng juleaften.
   Jeg er utrolig taknemmelig for at jeg fik lov at prøve de amerikanske traditioner, og utrolig taknemmelig for at jeg bare blev budt velkommen med så åbne arme - jeg blev trukket ind i familiens julehygge, jeg fik en masse flotte julegaver og følte mig bare hjemme. Men på samme tid har jeg virkelig indset at jeg foretrækker Danmark. Danmark er mit hjemland, og det er der jeg hører til, selvom alt det her selvfølgelig er helt unikt at prøve.

Da jeg vågnede op juleaftensdag var jeg som altid heeeelt vildt spændt. Jeg er sådan et barn når det kommer til jul, så jeg dansede nærmest ud i køkkenet for at sætte det sidste hjerte med dato på op, spise den sidste chokolade og skrabe det sidste felt på min kalender (som jeg forresten lige vandt 50 kroner på!!!!!).
   Jeg var oppe som den første, så jeg havde rig tid til at skype med min familie hjemme i Danmark, som jo holdt juleaften. Det var fantastisk hyggeligt at sidde 'lige foran' hele familien og ønske glædelig jul. Jeg så anden, juletræet og betragtede dem alle pakke mine gaver op. Skønt!
   Både Laura og jeg var helt lalleglade hele dagen, selvom amerikanerne havde lidt svært ved at forstå det. For dem er juleaften ikke specielt vigtig - lidt ligesom lillejuleaften for os.
Vi brugte dagen på at høre julemusik, gøre os klar og vælge tøj - for om aftenen, da Dad kom hjem fra arbejde, kørte vi ud til Grandma for at holde juleaften!
   Deres hus er virkelig fint dekoreret, og indholdt et sødt hvidt juletræ. Vi fejrede aftenen med Grandma, Grandpa, min værtsmors søster, og en familie på 6 som ikke ellers kunne have fejret juleaften. Det var så meget hyggeligere end jeg havde forventet - sådan en god oplevelse! Vi fik skinke (smagte liiiidt af flæskesteg), kartoffelmos, en lækker salat, heavenly potatoes og tærter til dessert. Så meget mad!

Juleselfie!

Mit outfit :)

Julemad the American way ;)

Virkelig flot hus!


   Efter middagen spillede vi 'The Night Before Christmas', hvilket er lidt ala pakkeleg. Man har en gave hver, som man sender rundt i en cirkel hver gang man hører ordet 'and' i en lille historie. Gaverne er altid nattøj, og de er altid 'bestemt' for en bestemt person. Derfor byttede vi lidt før vi pakkede op. Jeg fik de lækreste fleece natbukser og en nattrøje i blå, som kan ses i min julegavevideo længere nede!

Gaver til pakkeleg.

   Da vi kom hjem fra min værtsbedstemor var det meningen vi skulle have været til midnatsmesse i kirken, men eftersom både min familie og Lauras familie havde sendt en masse gaver over, ville vi gerne åbne dem juleaften som i vores kultur. Derfor satte vi os på gulvet og pakkede gaver op, istedet for at tage i kirke.
   Jeg åbnede gaverne fra min mor, far, Liv og Anton, og Laura og hendes familie. Jeg fik en spinningring og et personligt iPad-cover - så fint! Det var ret dejligt at få lov at pakke lidt op om aftenen, så jeg ikke behøvede vente.
Vi skiftede til nattøj og kravlede i seng, spændte og forventningsfulde på julemorgen.

Mit fine iPad cover!!!!

Awww <3

Min ring (Laura fik den samme fra mine forældre)

Avis ring.

Monet's ring.


Da jeg vågnede den 25. december var Avi og Monet for en gangs skyld allerede vågne - vi sprang ud af sengene, gjorde os minimalt klar og gik derefter ud i stuen - og hold da op, Mom havde haft travlt!


Jeg tror det her billede taler for sig selv. 
Vi satte os ned allesammen og fik lov at kigge i vores julesokker, og derefter pakke gaver op. Det var så overvældende, hjertevarmende, fantastisk. Jeg er helt vildt taknemmelig for gaverne fra hele min familie! Heldigvis blev de også rigtig glade for mine gaver til dem; en mascara til Avi, en body butter til Monet, et mobilcover til Laura og en middag på BJ's Brewhouse til Mom og Dad.
   Jeg lavede en video med alle gaverne, hvis I er nysgerrige:


   Da alle gaverne var åbnet og beundret og takket for, gik Dad i gang med morgenmaden - tyske pandekager og æbleskiver! Mums. Imens vi ventede ringede jeg til min familie på skype, så vi alle kunne ønske glædelig jul og sige tak for gaverne. Det var faktisk første gang mine to familie var på skype sammen, så det var ret skægt!

Hvem kan sige nej til 7 æbleskiver til morgenmad?

   Da morgenmaden var spist tog vi, deres tradition tro, i biografen for at se Frozen. Her i USA kan man ikke rigtig forudbestille billetter og sæder som i Danmark, så da vi kom ind i biografen var der en laaaang kø. Vi kunne desværre ikke få billetter til visningen klokken 3.30, og måtte derfor vente til 6-tiden i kasinoet før vi kunne komme ind og se filmen. Men med en Ben&Jerry og lidt julestemning er det da ingenting!
   Frozen er forresten en af de bedste film jeg så i 2013. Og den bedste nyere Disneyfilm efter min mening ;)
Da den var færdig var klokken efterhånden 8, så vi måtte skynde os hjem til Dad der var i gang med julemiddagen. Denne gang fik vi flankesteg, hvilket var meget ikke-julet for mig - men godt smagte det jo!
   Og så skulle der ellers pakkes. Få timer senere måtte vi op igen for at tage ud til McCarran og flyve til San Francisco, Californien! Det fortjener dog et indlæg for sig selv.
Jeg håber I allesammen har haft en fantastisk jul - jeg glæder mig til at være hjemme i Danmark og fejre det om et års tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar